Waarom het werkt

Waarom werkt stoppen met roken via hypnose nou zo goed en zelfs beter als andere methoden, puur omdat wij als hypnotherapeuten direct met het onbewuste werken.

Stel je voor dat je brein een ijsberg is. Een klein deel is boven water en het overgrote deel is onder water. Stel je voor dat dat stukje boven water jouw bewustzijn is. Want uit onderzoek is gebleken dat van alles wat wij doen, slechts een klein percentage bewust is, ongeveer 5%. En het overgrote deel, 95%, is onbewust. Ben je bewust nu aan je nagel aan het friemelen, zit je bewust met je armen over elkaar, heb je controle over hoe je hart klopt, nee, het gaat allemaal onbewust, automatisch.

Roken is in ons onbewuste gekoppeld aan ‘ont-stressen‘, ‘gezelligheid‘ of een ‘rustmomentje pakken‘. Daadwerkelijk vertegenwoordigen zij een behoefte waarin roken een emotie tijdelijk onderdrukt.
90% van het roken is onbewust gedrag, slechts 10% is verslaving! Die verslaving heeft dan ook alles te maken met nicotine en is binnen 3 weken uit het lichaam verdwenen! Door de onderliggende emoties te transformeren die bij dit gedrag horen en de opdracht  te geven dit gedrag te veranderen naar dat van een Niet Roker, kunnen wij door middel van hypnotherapie ook van jou in één sessie een niet roker maken.